Asociaţia Forum IT

Academia de vară Forum IT 2012

Proiecte

Activităţile organizate de Forum IT doresc să se alinieze proiectelor derulate pentru asigurarea unui acces nediscriminatoriu la noile tehnologii informatice şi a unui conţinut educaţional inovativ pentru toţi tinerii României, prin evenimente precum:

Academia de vară Forum IT - eveniment derulat anual din 2005 pentru elevi, liceeni, studenţi, profesori şi pasionaţi de informatică, în diferite locaţii din România.
Academia de vară Forum IT urmăreşte promovarea accesului la informaţie prin intermediul informaticii; precum şi promovarea şi folosirea standardelor internaţionale şi a celor mai bune practici în comunicare, informare şi informatică. Oportunitatea utilizării timpului liber din vacanţă pentru activităţi de educaţie nonformală; stimularea creativităţii tehnico-ştiinţifice pe baza modelelor şi a studiilor de caz prezentate de experţii din industria IT; dezvoltarea spiritului de asociativitate în vederea creării unei reţele naţionale de informare asupra tendinţelor şi oportunităţilor din educaţie şi de pe piaţa muncii; aprofundarea cunoştinţelor de software, hardware, reţelistică, securitate, gaming etc.; angrenarea în lupta contra criminalităţii informatice; precum şi popularizarea accesului nediscriminatoriu la noile tehnologii informatice şi la conţinutul educaţional inovativ pentru toţi tinerii din România.

Salonul Naţional de Creaţie şi Inventică pentru Tineret - la care participăm constant, în calitate de partener, din anul 2007, alături de Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret şi Comisia Naţională a României pentru UNESCO are ca obiective: promovarea creativităţii şi a producţiei naţionale de conţinut în domeniul IT&C; promovarea informaţiei şi a cunoştinţelor de informatică la nivel local, naţional, regional şi internaţional; stimularea creativităţii tehnico-ştiinţifice.
Unul dinte cele mai importante rezultate ale Salonului Naţional de Creaţie şi Inventică pentru Tineret este acela de a-i determina pe tinerii din România să fie din ce în ce mai creativi, mai entuziaşti şi să îşi perfecţioneze lucrările, precum şi de a-i motiva să participe la concursurile internaţionale.

Târgul Internaţional de Ştiinţă şi Inginerie Intel (ISEF) - cea mai importantă competiţie mondială de proiecte ştiinţifice pentru elevi. ISEF premiază cei mai talentaţi tineri antreprenori, inovatori şi oameni de ştiinţă. Dintre milioanele de tineri inovatori care participă la târgurile locale de ştiinţă de pe întregul mapamond, în fiecare an, doar o parte reuşesc să ajungă la cea mai mare competiţie internaţională preuniversitară.
Participarea la Intel ISEF este o cale spre inovaţia ştiinţifică şi spre descoperirea propriei identităţi. Elevii încep prin dezvoltarea unui proiect de cercetare ştiinţifică şi prin intermediul proiectelor, ei învaţă să colaboreze şi să-şi formuleze descoperirile ştiinţifice.

INVENTIKa pentru tineri - este o ocazie pentru tinerii pasionaţi de ştiinţă, precum şi pentru cadrele didactice care le îndrumă şi inspiră activitatea, să capete experienţă în promovarea propriilor realizări, să intre în contact cu noutăţile inventicii româneşti şi internaţionale; să participe, să fie evaluaţi de un juriu prestigios şi să câştige.
Sub coordonarea Unităţii Executive pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI) şi a Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS) - ne propunem să oferim cadrul necesar pentru afirmarea şi promovarea tinerilor cercetători şi a invenţiilor acestora în cadrul unui eveniment ce se bucură de atenţia mass-media, a publicului larg şi în special a cercetătorilor şi oamenilor de afaceri din domeniu.

Noutăţi

Concursul ediţiei din 7 iulie

Câştigaţi un tricou Ghost Recon şi o licenţă Ghost Recon Future Soldier răspunzând la întrebarea lui Mike Stegaru. Până pe 14 iulie, ora 17:30, transmiteţi-ne prin pagina de contact răspunsul la întrebarea: "Care este modelul de laptop de gaming lansat recent de ASUS?" Urmăriţi emisiunea de sâmbătă pentru selecţia câştigătorului cu ajutorul saitului random.org. ;)

13 iulie 2012